Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 8 ώρες
Υλικά:
1 κιλό κεράσι καθαρισμένο
850 γρ. ζάχαρη
3 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μισά κεράσια και από πάνω την μισή ζάχαρη. Συνεχίζουμε βάζοντας τα υπόλοιπα κεράσια και τέλος την ζάχαρη. Αφήνουμε για 8 ώρες τα κεράσια με την ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα. Έπειτα ανάβουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, την βανίλια και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Αν αφρίσει, ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σβήνουμε την φωτιά και φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σημείωση:
Όταν κλείνουμε την φωτιά καλό είναι το γλυκό μας να είναι λίγο αραιό γιατί όσο κρυώνει δένει και γίνεται πιο σφιχτό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου