Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Γιουβετσάκι με Χοιρινό!

Χρόνος Μαγειρέματος: 80 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες:
1 κιλό χοιρινό με κόκκαλο σε μερίδες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χοιρινό. Γυρίζουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, πελτέ, ζάχαρη, κανέλα και γαρίφαλο. Βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσει.
Μεταφέρουμε το κρέας με την σάλτσα σε ένα ταψί, συμπληρώνουμε νερό 1- 1,5 λίτρο περίπου και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να μαγειρευτεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου