Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Κεφτεδάκια Γαλοπούλας Με Λαχανικά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 60 λεπτά
Υλικά: 
1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
4 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/ 3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σούπας μουστάρδα
1 ντομάτα τριμμένη
2 καρότα τριμμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγο γλυκιά πάπρικα
2-3 φύλλα δυόσμος
3 φρυγανιά 
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 αυγά

Θα χρειαστούμε επίσης:
 Λάδι για το τηγάνισμα και αλεύρι για το πανάρισμα.

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τον δυόσμο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα καρότα, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τα αυγά, την φρυγανιά,  αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τον κιμά για μια ώρα στο ψυγείο, να βγάλει όλα του τα αρώματα. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, πανάρουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου