Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες:
400 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
Σιρόπι Βύσσινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε μέσα τις ζελατίνες μία-μία. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τους σπόρους της βανίλιας, την ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και να πάρει μια βράση. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις διαλύουμε μέσα σε ένα μπολ με 2-3 κουταλιές από την ζεστό γάλα. Στην συνέχεια τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν. Βγάζουμε από το ψυγείο βουτάμε σε λίγο καυτό νερό και τουμπάρουμε σε πιάτο την πανακότα μας. Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο!


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου