Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
125 γρ. διάφορες σοκολάτες σε μικρά κομμάτια
1/4 ξύσμα πορτοκαλιού
150 γρ. βούτυρο
240 γρ ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 σφηνάκι κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
1 βανίλια
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα 300 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βάζουμε και το βούτυρο μέσα να λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα ενώνουμε με την σοκολάτα. Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα, το κονιάκ, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει πρώτα και έχουμε ρίξει μέσα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά, παίρνουμε μεγάλες κουταλιές και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ της κάθε κουταλιάς. Πασπαλίζουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου