Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
Για τα Κεμπάπ:
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 κ. γλ. κύμινο
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. μπαχάρι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/4 κ. γλ. κόλιανδρος
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα:
3 ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι
σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
λίγο κανέλα
λίγο ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για τα συνοδευτικά:
400 γρ. γιαούρτι
2-3 φύλλα δυόσμος
12 πίτες ψημένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα προαιρετικά
πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τον κιμά πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι τον ψιλοκόβουμε ξανά και ξανά για 5 λεπτά. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ, και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 ποτηράκι νεράκι και αφήνουμε να βράσει για 5-8 λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Στήνουμε κάθε πιάτο βάζοντας κάτω δύο πίτες κομμένες στα τέσσερα, λίγο σάλτσα, από πάνω 2-3 κεμπάπ, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντοματούλα προαιρετικά, ξανά σάλτσα και γιαούρτι, στο οποίο έχουμε ψιλοκόψει τον δυόσμο. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου