Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πιλάφι Λαχανικών Με Ριγανάτο Χταποδάκι!

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά


Υλικά για το πιλάφι:
500 γρ. ρύζι μπονέτ
1 λίτρο νερό
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι  λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Για το χταπόδι:
1 και 1/2 κιλό χταπόδι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά καρεδάκια. Σε μια ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μας να σιγοβράσει. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με λίγο κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νεράκι. Στη συνέχεια κόβουμε το χταπόδι σε μπουκίτσες και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με ξύδι. Πασπαλίζουμε με ριγανίτσα και σερβίρουμε το χταπόδι πάνω από το πιλάφι μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου