Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Καραμέλα Και Καραμελωμένοι Ξηροί Καρποί!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά


Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 κ.σ. νερό
200 γρ. ξηρούς καρπούς
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Μόλις ξεκινήσει να λιώνει η ζάχαρη, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε, πάνω στην φωτιά, μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα. 
Ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε ένα φύλλο σιλικόνης. Αφήνουμε μέχρι να παγώσει και ύστερα σπάμε σε κομμάτια και διακοσμούμε.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου