Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες:
1,5 κιλό ψάρι για σούπα (κοκκινόψαρο, βακαλάος)
4 πατάτες
4 καρότα
2 κρεμμύδια
4 κολοκυθάκια
3 κλωναράκια σέλινο
λίγο ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι καρολίνα
2-3 λεμόνια χυμό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα ψάρια, αφαιρώντας τα λέπια και το δέρμα τους και καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μέτρια καρεδάκια. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το νερό ρίχνουμε μέσα τα ψάρια για 15 λεπτά και στην συνέχεια τα αφαιρούμε και σουρώνουμε τον ζωμό τους για να είναι καθαρός από κόκκαλα. Ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε νεράκι για να είναι περίπου 4-5 λίτρα υγρό συνολικά. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, το σέλινο, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν 40-50 λεπτά και με ενα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε. Αν η σούπα μας είναι πάρα πολύ πηχτή αραιώνουμε με 1-2 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε το ρύζι να βράσει και έπειτα το λεμόνι. Δοκιμάζουμε το αλάτι κ το πιπέρι. Τέλος, ρίχνουμε μέσα και τα ψαράκια μας τα οποία έχουμε μαδήσει κ έχουμε καθαρίσει από τα κόκκαλα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου