Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πανακότα Βανίλιας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψύξης:2-3 ώρες



Υλικά για 6 μερίδες:
500 ml γάλα
8 φύλλα ζελατίνης
500 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε μέσα τις ζελατίνες μία-μία.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τους σπόρους της βανίλιας, την ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και να πάρει μια βράση. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ρίχνουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα για να διαλυθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν. Βγάζουμε από το ψυγείο βουτάμε σε λίγο καυτό νερό και τουμπάρουμε σε πιάτο την πανακότα μας.Τρώγεται με φρούτα η σιρόπι της αρεσκείας μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου