Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Στριφτές Κουλούρες Γεμιστές Με Σπανάκι Και Φέτα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Τηγανίσματος: 5 λεπτά


Υλικά για 4-5 μερίδες:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
400-600 ml χλιαρό νερό
αλάτι
πιπέρι

Για την γέμιση:
500-700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
150 γρ. φέτα σκληρή
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γάλα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 15-20 λεπτά το σπανάκι να μαλακώσει. Μεταφέρουμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να βγάλει όλα τα υγρά του. 

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και τα βάζουμε μία λεκάνη. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το νερό δημιουργώντας μια μέτρια ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε μαλακή. Χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια την ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Γεμίζουμε με την γέμιση μας και τυλίγουμε σε ρολάκι φτιάχνοντας κουλούρες. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου