Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά
Υλικά για το Φύλλο:
1 Φαρίνα
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Για την γέμιση:
8-10 μήλα ώριμα
4 κ. σούπας ζάχαρη
2 κ. σ. μέλι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 σφηνάκι κονιάκ
1/3 χυμό πορτοκάλι
2 κ. σούπα βούτυρο
Θα χρειαστούμε επίσης: Άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε καρεδάκια και τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την μία κουταλιά βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και τέλος το πορτοκάλι. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να γλασάρουν τα μήλα, προσθέτοντας και το υπόλοιπο βούτυρο, και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Για την Ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να το δουλεύουμε. Προσθέτουμε την φαρίνα και τρίβουμε τη ζύμη με τα χέρια μας. Ρίχνουμε το γιαούρτι , το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή, αφράτη ζύμη. Ανοίγουμε την μισή ζύμη σε ένα ταψάκι και στρώνουμε πάνω την γέμιση. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο από πάνω, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200 για 40-50 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου