Χρόνος Τηγανίσματος: 2-3 λεπτά
Υλικά για 25-30 πιροσκί
Για την Ζύμη:
1 Φακελάκι μαγιά
1/2 ποτήρι γάλα πλήρες
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ ζάχαρη
1/2 κ. γλ αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ βούτυρο
1 αυγό (προαιρετικά)
700 - 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την Γέμιση θα χρειαστούμε:
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
1 κρεμμύδι ξερό
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ. γλ. πελτέ
1 κρεμμύδι ξερό
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ. γλ. πελτέ
100 γρ. κίτρινα τυριά
100 γρ. φέτα
150 γρ. μπέικον
100 γρ. φέτα
150 γρ. μπέικον
1/2 πιπεριά πράσινη
λίγο πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την Γέμιση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και την πιπεριά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα, πελτέ, ζάχαρη, πάπρικα και ένα-δύο ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να πιεί τα υγρά του.
Μόλις παγώσει μαδάμε το φιλέτο με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια, προσθέτουμε τα τυριά και την φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Για την Ζύμη:
Σε μια μεγάλη λεκάνη αδειάζουμε την μαγιά και ρίχνουμε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και τέλος το αυγό. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε μια αφράτη, μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη. Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια, παίρνουμε ένα-ένα, ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη, προσθέτουμε στο κέντρο μία κουταλιά από την γέμιση και κλείνουμε καλά από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε τα πιροσκί να φουσκώσουν για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να χρυσαφίσουν από όλες τις μεριές και αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου