Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά για 1 ταψί:
500γρ. φύλλο κρούστας
1/2 κιλό σπανάκι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
400γρ. φέτα
1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε με άφθονο νερό και καθαρίζουμε το σπανάκι καλά. Το βάζουμε σε ένα τρυπητό και αρχίζουμε να το στύβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθεί και να βγάλει όλα τα του τα υγρά. Όταν στραγγίξει βάζουμε το σπανάκι να ένα μπολ προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, λάδι, την φέτα τριμμένη, αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία τα λαδώνουμε ένα-ένα, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με αυγό ή γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου