300 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
700 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκια μπέικιν
2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
λίγο λικέρ βανίλιας
2 αυγά
Αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε, τα αυγά, την βανίλια, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το μπέικιν μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και ύστερα πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, πλεξούδες, στρογγυλά, σαλιγκαράκια. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου