Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κουλουράκια Βανίλιας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά


Υλικά για 40 κουλουράκια:
300 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
700  γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκια μπέικιν
2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
λίγο λικέρ βανίλιας
2 αυγά


Αυγό για το άλειμμα 

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε, τα αυγά, την βανίλια, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το μπέικιν μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να  ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και ύστερα πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, πλεξούδες, στρογγυλά, σαλιγκαράκια. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.


Σημείωση:

Ρίχνουμε τα 600 γραμμάρια αλεύρι και μετά αν χρειαστεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου