Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο Κοκκινιστό Με Πιπεριά Και Πατάτες Τηγανιτές!

Χρόνος Μαγειρέματος: 60-80 λεπτά
Υλικά για 5-6 μερίδες:
1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
3  ντομάτες τριμμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1/2 φλ. τσαγιού κρασί
1 κ. σούπας πελτέ
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
2 μπαχάρια
1 γαρίφαλο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσερόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ελαιόλαδο και βούτυρο. Ρίχνουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, τα μπαχάρια, το γαρίφαλο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι. 
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου