Χρόνος Προετοιμασίας: 60-80 λεπτά
Υλικά για την κρέμα:
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
3 αυγά
Για την σοκολάτα:
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2-3 σταγόνες κονιάκ
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2-3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να
ζεσταθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφού βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι
σταδιακά ανακατεύοντας πολύ καλά. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά, χτυπάμε σε ένα μπολ
τα αυγά και τα ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στην κατσαρόλα, να γίνουν ένα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα ή σε ένα πυρεξάκι. Πατάμε με τα χέρια μας να είναι ομοιόμορφο το μπισκότα σε όλα τα σημεία. Ρίχνουμε από πάνω την λευκή κρέμα, την στρώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε 2 λεπτά να μαλακώσει και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να παγώσει για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω την σοκολάτα. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε 3-4 ώρες να παγώσει και να σφίξει το γλυκό μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου