Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σάλτσα Καραμέλας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά


Υλικά για 1 κιλό σάλτσα καραμέλας:
500 γρ. ζάχαρη
120 γρ. γλυκόζη
650 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
300 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι νερό
1 στικ βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη, την γλυκόζη, το νερό να βράσουν μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να πάρει ξανθό χρώμα. Τραβάμε από την φωτιά, προσθέτουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε την καραμέλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει και κατεβάζουμε από την φωτιά. Φυλάσσεται σε αποστειρωμένο βαζάκι. Χρησιμοποιείται για τούρτες,πάστες, παγωτά, κρέπες και βάφλες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου