Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά


Υλικά για 6 μερίδες:
250 γρ. αμπελόφυλλα 
500 γρ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον άνηθο. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, τον κιμά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Παίρνουμε ένα-ένα αμπελόφυλλο από την μεριά που είναι τα νεύρα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και διπλώνουμε σε ρολάκι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
Σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε στρώσει μερικά αμπελόφυλλα τοποθετούμε τα ντολμαδάκια μας το ένα δίπλα στο άλλο, κάνοντας στρώσεις. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νεράκι 2-3 δάχτυλα πάνω από το φαγητό μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λεπτά.  Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε την φωτιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου