Υλικά για 5 μερίδες:
500 γρ. ρύζι καρολίνα
1.300 λίτρο νερό
400 γρ. λάχανο
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
2 τριμμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
3 καρότα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ πελτέ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το λάχανο, το μαϊντανό και τον άνηθο. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας μέχρι να μαραθούν καλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, την ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε τακτικά και όταν μαλακώσει το ρύζι σβήνουμε την φωτιά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου