Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες:
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
4 πατάτες
4 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ξερά
4 καρότα
1/2 ματσάκι σέλινο
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κ. σ. πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε το κρέας σε κομματάκια. Αφήνουμε να βράσει και στην συνέχεια το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ. Βράζουμε την σούπα μας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, κατεβάζουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός. Μαδάμε με τα χέρια μας το κρέας και το ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κριθαράκι να βράσει 5 λεπτά, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε την φωτιά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου