Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Φάβα Με Καραμελωμένα Κρεμμύδια!

Χρόνος Μαγειρέματος:50-60 λεπτά



Υλικά για 5-6 μερίδες:
500 γρ. φάβα
1 κ 1/2 λίτρο νερό
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα: 
4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ζάχαρη, 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο.

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε πολύ καλά την φάβα και την βάζουμε μαζί με το νερό και το κρεμμύδι να βράσει για 40-50 λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. 
Πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός την φάβα να γίνει βελουτέ. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει πολύ καλά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσουν βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας.
Σερβίρουμε σε πιατέλα την φάβα και από πάνω στολίζουμε με τα κρεμμύδι, δροσίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου