Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Παντεσπάνι Βανίλιας Με Άρωμα Πορτοκαλιού!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά




Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ  
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
5 αυγά

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενώνουμε με το μπέικιν.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατεύουμε τα κροκάδια με την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στο μείγμα με τους κρόκους ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα, λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά και αργά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά.

Σημείωση:
To παντεσπάνι είναι καλύτερα να φτιάχνεται από την προηγούμενη μέρα. 
Επίσης όταν χρησιμοποιείται για τούρτες και πάστες το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ενός δαχτύλου περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου