Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
10 πίτες για σουβλάκι
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 πατάτες τηγανιτές σε λωρίδες
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 κ .σ. μουστάρδα
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 πατάτες τηγανιτές σε λωρίδες
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 κ .σ. μουστάρδα
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το τζατζίκι:
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αγγουράκια μικρά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αγγουράκια μικρά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Για το κρέας:
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μουστάρδα, λάδι και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι.
Τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στύβουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι προσθέτουμε το αγγούρι, το ξύδι, το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πίτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε μία-μία πίτα , βάζουμε τζατζίκι, κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, πατατούλες και τυλίγουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου