Υλικά για 5 λεπτές βάφλες:
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
120 γρ. γάλα εβαπορέ
120 γρ. νερό
30
γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 βανίλια
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γαρνίρισμα:
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. γλυκό κουταλιού φράουλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, την βανίλια, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι αφού πρώτα το κοσκινίσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός, ούτε πού σφιχτός, ούτε πολύ αραιός. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε 1-2 κουταλιές στην βαφλιέρα, την οποία έχουμε ζεστάνει καλά. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Απλώνουμε πάνω στην βάφλα πραλίνα, από πάνω γλυκό του κουταλιού φράουλα και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου