Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Καλτσόνε Με Τυρί, Ζαμπόν Και Ελιές!

Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά



Υλικά για  4 καλτσόνε
Για την ζύμη:  
1 φακελάκι ξερή μαγιά
500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
25ο-300 γρ. γάλα χλιαρό 
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
 λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

100 γρ. σάλτσα ντομάτας
8 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί τοστ
1 πράσινη πιπεριά
10 ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ. κασέρι
100 γρ. φέτα
ρίγανη
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίδια κομμάτια και ανοίγουμε κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.
Γεμίζουμε την μισή πλευρά με σάλτσα ντομάτα,τυρί τοστ, ζαμπόν, πιπεριά, ελιές, τριμμένο κασέρι και φέτα, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο από πάνω και γυρίζουμε τις άκρες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σημείωση:
Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη στα δύο και να φτιάξουμε μία πίτα ολόκληρη σε ταψάκι, με ένα φύλλο κάτω, γέμιση στην μέση και το δεύτερο φύλλο από πάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου