Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Xρόνος Αναμονής: 24 ώρες
Υλικά:
1 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγη φλούδα λεμονιού
1 βανίλια προαιρετικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική τους φλούδα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στην συνέχεια στραγγίζουμε και καθαρίζουμε και την εσωτερική τους φλούδα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Μόλις γίνει ένα μέτριο σιρόπι, όχι πηχτό, ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε τα κάστανα να τραβήξουν το σιρόπι όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι 5-10 λεπτά, προσθέτοντας την βανίλια, την φλούδα και το χυμό λεμονιού.
Σημείωση:
Aν το σιρόπι είναι πολύ αραιό και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, αφαιρούμε τα κάστανα, αν έχουν βράσει, βράζουμε το σιρόπι με την φλούδα, το χυμό και την βανίλια έως ότου δέσει και στο τέλος προσθέτουμε τα κάστανα μέσα, αφήνοντας τα 2-3 ώρες να ρουφήξουν το σιρόπι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου