Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Φάβα Με Καραμελωμένα Κρεμμύδια!

Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά


Υλικά:
500 γρ. φάβα
1 κ 1/2 λίτρο νερό
1/2 - 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κρεμμύδια σε φέτες
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την φάβα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την φάβα, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει σχεδόν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε με την βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός.
Παράλληλα καραμελώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια. Αφήνουμε να κάψει πολύ καλά και προσθέτουμε τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε την ζάχαρη και στην συνέχεια το μπαλσάμικο. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο την φάβα μας και από πάνω τοποθετούμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου