Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά
Υλικά για ένα ταψί (πυρέξ):
1 φύλλο
300 γρ. βρασμένο κοτόπουλο (ψίχα)
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
2 καρότα τριμμένα χοντρά
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. ρεγκάτο σε χοντρά κομμάτια
5 φέτες ψημένο μπέικον ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για το φύλλο:
300-400 γρ. αλεύρι για όλες τiς χρήσεις
50 γρ. γάλα
50 γρ. νερό
50 γρ. λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Για το φύλλο: Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό, το λάδι, το βούτυρο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι αφράτη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κοτόπουλο, το μπέικον, την πιπεριά και τα καρότα. Αφήνουμε 4-5 λεπτά να σοταριστούν καλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε την φωτιά. Βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ και μόλις παγώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά, τα τυριά και ανακατεύουμε καλα.
Αφήνουμε μια μπαλίτσα από το φύλλο μας στην άκρη. Ανοίγουμε το υπόλοιπο φύλλο στον πάγκο μας, σε μια μεγάλη επιφάνεια, γεμίζουμε στην μία άκρη με την γέμιση σε μια ευθεία παχιά γραμμή και τυλίγουμε σε ρολό προσεκτικά. Μεταφέρουμε το ρολό σε μία αντικολλητικά στενόμακρη φόρμα.
Ανοίγουμε το υπόλοιπο φύλλο και με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπάτ κάνουμε σχέδια.
Βάζουμε ένα-ένα τα κομμάτια πάνω από το ρολό, αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Σημείωση:
Aν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην μας καεί από πάνω η πίτα μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου