Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
5 φιλέτα κοτόπουλου
5 φέτες κίτρινο τυρί (κασέρι, τυρί τοστ, κεφαλογραβιέρα)
5 φέτες ζαμπόν
Για το πανάρισμα:
2 αυγά
1-2 φλ. τσαγιού αλεύρι
θα χρειαστούμε επίσης:
500 γρ. ρύζι μπονέτ
1 πιπεριά ζουλιέν κομμένη
5-6 μανιτάρια σε φέτες
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1-2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φιλέτα μας στην μέση προσεκτικά, χωρίς να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια.
Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Βουτάμε τα φιλέτα στο αυγό και μετά περνάμε από το αλεύρι. Σοτάρουμε σε καυτό βαθύ τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε πιπεριά και μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
5 φιλέτα κοτόπουλου
5 φέτες κίτρινο τυρί (κασέρι, τυρί τοστ, κεφαλογραβιέρα)
5 φέτες ζαμπόν
Για το πανάρισμα:
2 αυγά
1-2 φλ. τσαγιού αλεύρι
θα χρειαστούμε επίσης:
500 γρ. ρύζι μπονέτ
1 πιπεριά ζουλιέν κομμένη
5-6 μανιτάρια σε φέτες
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1-2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φιλέτα μας στην μέση προσεκτικά, χωρίς να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια.
Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Βουτάμε τα φιλέτα στο αυγό και μετά περνάμε από το αλεύρι. Σοτάρουμε σε καυτό βαθύ τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε πιπεριά και μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου