Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πιπεριές Φλωρίνης Ξυδάτες Σε Αρωματισμένο Ελαιόλαδο Με Σκόρδο & Δάφνη!

Χρόνος Ψησίματος: 20-25 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά


Υλικά:
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
500 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
10 κόκκοι κόκκινο και μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση 
Πλένουμε τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε καλά. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και αφήνουμε να σοταριστούν καλά μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν από όλες τις πλευρές. Μόλις κρυώσουν τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ξεφλουδίζουμε μία-μία. Παράλληλα στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε όλο το ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το ξύδι. Βάζουμε τις καθαρισμένες πιπεριές σε ένα αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο. 
Διατηρούνται στο ψυγείο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου