Χρόνος Προετοιμασίας: 40-60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά για 40 κουλουράκια:
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 ανθρακούχο νερό ή σόδα
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γλ. κανέλα
1 1/2 κ.γλ γαρίφαλο
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ σόδα
1/2 σφηνάκι κονιακ
500-600 γρ. αλεύρι
Για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2-3 σταγόνες λεμόνι
2-3 κ. σ. νερό
1/2 ασπράδι (προαιρετικά)
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την υγρή σόδα, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι αφού πρώτα το κοσκινήσουμε, το μπέικιν, την σόδα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το δεύτερο μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ σιγά-σιγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μία λεία σφιχτή ζύμη.
Ανοίγουμε την ζύμη κομμάτι κομμάτι και κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ σε διάφορα σχέδια. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για το γλάσο:
Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα σφιχτό γλάσο.
Μόλις παγώσουν τα μπισκότα μας, απλώνουμε επάνω γλάσο και στολίζουμε με πολύχρωμα καραμελάκια.
Σημείωση:
Από το αλεύρι κρατάμε τα 100 γραμμάρια για τα μπισκότακαι το ρίχνουμε σταδιακά γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο.
Μπορούμε αν θέλουμε όταν ετοιμάσουμε το γλάσο να το χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μπορούμε αν θέλουμε όταν ετοιμάσουμε το γλάσο να το χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου