Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
500 γρ. χοιρινός λαιμός
2 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1/2 σφηνάκι ρακή
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μπουκίτσες το χοιρινό, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεσαία καρέ.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε και τα λουκάνικα για 2 λεπτά και σβήνουμε με ρακή. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ζάχαρη, κανέλα, ρίγανη, συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου