Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Cheesecake Με Σάλτσα Φράουλα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες

Υλικά για 10 μερίδες:

Για την βάση:

250 γρ. μπισκότα Digestive 
120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:
600 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. γιαούρτι
80 γρ. ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

Για την σάλτσα φράουλα:
500 γρ. φράουλες 
100 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2-3 σταγόνες λεμόνι
1 βανίλια
1-2 κ. γλ. νισεστέ σε λίγο νεράκι

Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Σπάμε και τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα το μπισκότο, περίπου στο πάχος ενός δαχτύλου, το πατάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
Παράλληλα φτιάχνουμε και την σάλτσα φράουλα. Βάζουμε τις φράουλες, την ζάχαρη, το κονιάκ και την βανίλια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νισεστέ για να δέσει η σάλτσα μας.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας:
Ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα την γέμιση, στρώνουμε καλά και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Αν θέλουμε στολίζουμε και με φρέσκες φράουλες σε κομμάτια.  Διατηρείτε στο ψυγείο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου