Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα:
1 μαρούλι γαλλικό
100 γρ. ρόκα
½ λόλα πράσινη
½ λόλα κόκκινη
5-6 ντοματίνια
1 μικρό ραντίτσιο
1 μεγάλο καρότο
4 φέτες μπέικον
4 φέτες ψωμί τοστ
Για την βινεγκρέτ:
80 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστράρδα
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την σάλτσα μας βάζοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ψωμί του τοστ σε καρεδάκια και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τα λαχανικά μας, το καρότο σε φλούδες με ένα πίλερ και τα ντοματίνια στην μέση. Προσθέτουμε το μπέικον, περιχύνουμε με την σάλτσα μας και ρίχνουμε από πάνω τα κρουτόν. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί και σερβίρουμε την σαλάτα μας δροσερή.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου