Χρόνος Προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Υλικά:
8-10 φύλλα κρούστας
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
15 μεγάλα μελομακάρονα
150 γρ. σοκολάτας αμυγδάλου
150 γρ. λευκή σοκολάτα αμυγδάλου
1/3 ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
50 γρ. ζάχαρη
1/3 κ.γλ. κανέλα
1.4 κ. γλ. γαρίφαλο
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
2-3 σταγόνες λεμόνι
Προετοιμασία
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το λεμόνι, σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε, ξαφρίζουμε και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Φτιάχνουμε ένα πηχτό σιρόπι.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την γέμιση. Σπάμε τα μελομακάρονα με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες μέσα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε το γέμισμα.
Στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, ραντίζουμε με βούτυρο και από πάνω τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές από την γέμιση μας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και προσθέτουμε όλη την γέμιση στο κάτω μέρος. Τυλίγουμε σε ρολό βάζοντας τα πλαϊνά μέσα. Λαδώνουμε καλά με βούτυρο από πάνω για να μην ανοίξει το ρολό. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 80-90 λεπτά. Μόλις βγεί από το φούρνο και κρυώσει λίγο σιροπιάζουμε με το σιρόπι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου