Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα Σοκολάτα Με Φράουλες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 2-3 ώρες



Υλικά για μια 12 μερίδες:
Για το παντεσπάνι:
170 γρ. φαρίνα
120 γρ. ζάχαρη
70 γρ. βούτυρο
140 γρ. κουβερτούρα
70 γρ. γάλα
1 βανίλια
2 αυγά

Για την κρέμα σοκολάτας:
400 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κρέμα τυριού
200 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
40 γρ. άχνη

Για το σιρόπι:
1/3 φλ. ζεστό νερό
1/2 σφηνάκι λικερ
1 κ.γλ μέλι 


Για το γλάσο:
125 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κ.γλ μέλι

Για την σαντιγί:

350 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την βανίλια, τα αυγά, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε την φαρίνα και στο τέλος την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα, την οποία έχουμε πασπαλίσει με κακάο. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Μόλις γίνει το παντεσπάνι μας, αφήνουμε να παγώσει και το κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια, παράλληλα.

Για την σαντιγί:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη και να στέκεται. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα:
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε το τυρί, την βανίλια, το κονιάκ και ρίχνουμε τις σοκολάτες, αφού έχουν παγώσει λίγο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα μία μία κουταλιά από την σαντιγί μέχρι να την ρίξουμε όλη. Ανακατεύουμε πλέον απαλά με μια σπάτουλα. 

Στήσιμο
Κόβουμε το παντεσπάνι με ένα τσέρκι σε ότι σχέδιο επιθυμούμε. Αλείφουμε σιρόπι με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε πάλι και ρίχνουμε την σαντιγί, απλώνοντας την γύρω γύρω από την τούρτα μας με μία σπάτουλα. Στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά, πριν βράσει την τραβάμε από την φωτιά. Σπάμε την σοκολάτα σε κομματάκια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε 2 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και το κονιάκ.  Αφήνουμε λίγο να παγώσει.

Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε την τούρτα πάνω σε μια σχάρα, περιχύνουμε με το γλάσο από πάνω, να πάει παντού και ξανατοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει. Πριν σερβίρουμε, στολίζουμε με φράουλες και σχέδια σοκολάτας.


                                                                                                                     Happy valentine's day!!
                                                                                                                             

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου