Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πιλάφι Με Σουπιές, Καλαμάρι Και Γαρίδες!

Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50 λεπτά


Υλικά για 4-5 μερίδες:
500 γρ. ρύζι για πιλάφι
400 γρ. σουπιές σε κομματάκια
200 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
12 γαρίδες No 3
1,200  νερό ή ζωμό γαρίδας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο ή λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες 
1/2 κ. γλ. πελτέ
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις σουπιές, 3-4 λεπτά και σβήνουμε με ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και νερό. Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν περίπου 20-25 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. 
Παράλληλα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες καθαρισμένες και συνεχίζουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες μέσα και τραβάμε από την φωτιά. Αφήνουμε να τραβήξει και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου