Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
400 γρ. πλιγούρι
400 γρ. τόνος σε νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλη ντομάτα
1/2 πράσινη πιπεριά
80 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε 450 γρ. νεράκι ζεστό, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει το πλιγούρι μας.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε την ντομάτα, την πιπεριά το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και το άνηθο. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και να αρωματιστούν όλα τα υλικά μας.
Στήνουμε το πλιγούρι μέσα σε ένα τσέρι, περίπου 3-4 δάχτυλα, πιέζουμε ελαφρά με το κουτάλι μας και από πάνω βάζουμε την τονοσαλάτα. Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στολίζουμε με φρέσκο άνηθο.
Σημείωση:
Μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγάλη σαλάτα ή τέσσερις μικρές ατομικές με μικρότερο τσέρκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου