Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Καβουρομακαρονάδα Με Γαρίδες Και Σάλτσα Ντομάτας!

Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά


Υλικά για 4-5 μερίδες :
2 μεγάλα καβούρια
5-6 δαγκάνες καβουριού
12 γαρίδες No 2
500γρ. σπαγγέτι
6 κ.σ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1/4 φλ. τσαγιού ούζο
1 κ. γλ. ζάχαρη 
1 κ.σ. πελτέ
3 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες 
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε για 15 λεπτά τα καβούρια σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό για τα ζυμαρικά μας και αφήνουμε λίγο να παγώσουν. Καθαρίζουμε τα καβούρια από το κέλυφος, αφαιρούμε τα πνευμόνια και παίρνουμε το άσπρο κρέας. 
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2'. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά , μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον πελτέ και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα 2-3 ποτήρια από το ζουμί των καβουριών που κρατήσαμε και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας να βράσουν. Μόλις βράσουν και πιουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καβούρια. Ανακατεύουμε μια φορά να αναμειχθούν όλα μαζί και σβήνουμε την φωτιά.

Σημείωση:
Σε αυτή την συνταγή τα θαλασσινά μπορούν να μπουν ολόκληρα. Αν όμως επιθυμούμε καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, το κεφάλι και την ουρά.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου