Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ριζότο Με Σουπιές Και Φρέσκια Ρίγανη!

Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά



Υλικά για 4-5 μερίδες:
500 γρ. ρύζι (καρολίνα, αρμπόριο)
1 κιλό σουπιές σε κομματάκια
1,500 νερό ή ζωμό γαρίδας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο ή λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες 
1 κ. σ. βούτυρο
1/2 κ. γλ. πελτέ
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις σουπιές για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και νερό. Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν περίπου 20-25 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και τραβάμε από την φωτιά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου