Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κοτόπιτα Με Χειροποίητο Τραγανό Φύλλο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45-50 λεπτά


Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί 40 εκατοστών
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1,5 - 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό (όσο πάρει)
3 κ.σ. ξύδι
1/2 κ. γλ. κοφτό αλάτι
πιπέρι

Για την γέμιση:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου βρασμένο
1 φλ. τσαγιού αρακάς
2-3 τριμμένα καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ. γλ. βούτυρο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
150 γρ. κίτρινα τυριά
100 γρ. φέτα
2-3 κ.σ. νισεστέ 
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι 

Θα χρειαστούμε επίσης: 1 αυγό και 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι και τέλος σταδιακά το νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ή ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά τα υλικά μας. Αν χρειαστεί δένουμε με νισεστέ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα μαδημένο το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο την γέμιση να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά με λίγο αλεύρι στον πάγκο μας. Στρώνουμε σε ταψί το πρώτο φύλλο, ρίχνουμε μέσα την γέμιση μας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά από πάνω και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με αυγό και γάλα από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου