Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού πάπρικα
1 κ. σούπας μουστάρδα
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα bbq:
4 κ. σούπας κέτσαπ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σούπας μουστάρδα
2 κ. γλ μέλι
2 κ. γλυκού πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Θα χρειαστούμε επίσης: Ξύλινα καλαμάκια
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα
1 κρεμμύδι ξερό1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού πάπρικα
1 κ. σούπας μουστάρδα
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
4 κ. σούπας κέτσαπ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σούπας μουστάρδα
2 κ. γλ μέλι
2 κ. γλυκού πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Θα χρειαστούμε επίσης: Ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας μας σε καρεδάκια. Πλένουμε όλα τα
λαχανικά μας και τα κόβουμε σε ίδιο μέγεθος με το κρέας. Βάζουμε όλα τα υλικά
σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, τα μπαχαρικά μας, το ελαιόλαδο,
το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε
2-3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν και στην συνέχεια περνάμε σε ξύλινα
καλαμάκια εναλλάξ, κρέας, λαχανικό, κρέας, λαχανικό μέχρι να τελειώσουν
τα υλικά μας. Ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο.
Σημείωση:
Μπορούμε την ώρα που ψήνουμε, με ένα πινελάκι να ραντίζουμε και
με την σάλτσα μπάρμπεκιου, για να δώσουμε ακόμα πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια μέσε σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε 1-2 ώρες. Στην συνέχεια περνάμε το κρέας και τα λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο, τα καλαμάκια δεν καίγονται στο ψήσιμο. Μπορούμε να βράσουμε την υπόλοιπη μαρινάδα για 10 λεπτά και να την σερβίρουμε σε ντιπάκι δίπλα από τα σουβλάκια μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου