Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Γρανίτα Καρπούζι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: 3-4 ώρες

Υλικά:
500 γρ. καρπούζι καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια
80γρ. ζάχαρη
100 νερό
χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι. Παράλληλα πολτοποιούμε το καρπούζι μας και στην συνέχεια , αφού κρυώσει και το σιρόπι μας, ενώνουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά ή χτυπάμε στο μπλέντερ μας. Βάζουμε την γρανίτα μας σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Έπειτα την ανακατεύουμε καλά και ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε σε ποτήρι!

Σημείωση:
Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα μας να παγώσει σε παγοθήκες  και στην συνέχεια να χτυπήσουμε τα παγάκια στο μπλέντερ μας και να σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου