Χρόνος Προετοιμασίες: 15 λεπτά
Υλικά 20 μερίδες:
50 τετράγωνα μπισκότα πτί-μπερ
800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. φυτική σαντιγί
820 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/3 κ. γλ. μαστίχα χτυπημένη
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το γάλα και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί 20 μπισκότα στον πάτο του. Προσέχουμε τα μπισκότα να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα και από πάνω με ένα κουτάλι την μαρμελάδα να πάει παντού. Σπάμε δέκα μπισκότα και τα ρίχνουμε και αυτά πάνω από την μαρμελάδα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, κλείνουμε με τα 20 μπισκότα, βάζοντας τα κατά την ίδια φορά με τα κάτω για να μας βγούν σαντουιτσάκια. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 3-4 ώρες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου