Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μωσαϊκό Με Αμύγδαλα Και Σιρόπι Φράουλας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες

Υλικά:
1 - 1.200 κιλό μπισκότα 
250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
40 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. νερό χλιαρό
200 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγο λικέρ πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα:
Σιρόπι φράουλας και πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το βούτυρο, το κακάο, το μέλι, το κονιάκ, τα μπαχαρικά και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν τα υλικά μας. 
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγανάκι, τα σπάμε λίγο κι τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Πολτοποιούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, κρατώντας λίγα για το σερβίρισμα, και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ.




Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Στρώνουμε μπισκότα στον πάτο τις φόρμας, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας και σκεπάζουμε ξανά με μπισκότα, φτιάχνοντας μικρά σαντουϊτσάκια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσουν. Σερβίρουμε με πραλίνα και σιρόπι φράουλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου