Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σπαγγέτι Ολικής Με Λουκάνικο Γαλοπούλας Σε Χωριάτικη Σάλτσα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
2 λουκάνικα γαλοπούλας ή κοτόπουλου
2 ντομάτες τριμμένες
200 γρ. φέτα
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 πράσινη πιπεριά
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1πρέζα ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα σοτάρουμε μαζί με το λάδι και το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο κομμένο σε καρεδάκια να ροδοκοκκινίσει. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10-15 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι μισοέτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα. Ανακατεύουμε να δέσουν, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας από πάνω. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου