Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μυζηθροπιτάκια Με Μέλι Και Θυμάρι!

Χρόνος Τηγανίσματος: 1-2 λεπτά / κάθε ένα


Υλικά για 20 κομμάτια:
5 φύλλα κρούστας
500 γρ. μυζήθρα ανάλατη
2 κ.σ. γιαούρτι
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα: 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο και φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μυζήθρα και την σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά το γιαούρτι, αλάτι αν χρειάζεται και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Ανοίγουμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο μας και τα κόβουμε σε πέντε ίσες μακριές λωρίδες, σχηματίζοντας 20 μικρότερα φύλλα. Αλείφουμε με ένα πινέλο βουτυράκι, γεμίζουμε με μία κουταλιά κάθε φυλλαράκι και τυλίγουμε τριγωνικά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα θυμαριού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου