Χρόνος Προετοιμασίας: 20- 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. πλιγούρι
400 ml νερό
1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
1 μελιτζάνα φλάσκια ψημμένη
2 μικρά αγγουράκια
1 μεγάλη ντομάτα
4-5 φυλλαράκια μαϊντανο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. βούτυρο
3 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. πλιγούρι
400 ml νερό
1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
1 μελιτζάνα φλάσκια ψημμένη
2 μικρά αγγουράκια
1 μεγάλη ντομάτα
4-5 φυλλαράκια μαϊντανο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. βούτυρο
3 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, αλάτι πιπέρι και ρίχνουμε το πλιγούρι. Σοτάρουμε να καβουρδιστεί και σβήνουμε με το νερό και τον κύβο. Τραβάμε από την φωτιά σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να τραβήξει το νερό.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρά καρεδάκια. Ενώνουμε με το πλιγούρι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι αν χρειάζεται, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Η σαλάτα μας σερβίρεται κρύα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου