Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι!

Χρόνος Βρασμού:40-50 λεπτά


Υλικά:
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
2 φύλλα αρμπαρόριζα
3-4 σταγόνες λεμόνι
2-3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε λεπτές λωρίδες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό να σιγοβράσουν. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και προσθέτουμε την ζάχαρη, την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει το γλυκό μας μέχρι να δέσει. Πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Σημείωση:
Αν επιθυμούμε το γλυκό μας να βγει ανοιχτόχρωμο το βράσουμε γρήγορα. Αν θέλουμε να πάρει κόκκινο χρώμα το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να δέσει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου